dinsdag 23 februari 2016

I eat granolalalalala!


Sinds ik zelf granola maak, zingt Sterre dit liedje regelmatig. Het klinkt ook zo lekker, granolalalala!
Zelf granola maken is helemaal niet ingewikkeld. Bovendien is het veel beter voor je dan Cruesli en veel lekkerder dan muesli. Als je de ingrediënten van Cruesli bekijkt zie je dat er heel veel suiker in zit. En omdat ze hier in huis houden van wat crunch in de yoghurt, leek het me goed om een gezondere variant te maken.



Wat heb je nodig?

  • 300 g havermout
  • 95 g hazelnoten, amandelen of gemengde noten
  • 55 g geraspte kokos
  • 100 g pompoen- en zonnepitten (gemengd)
  • 60 g kokosolie of gewone olie
  • 60 g honing
  • 150 g rozijnen 



De ingrediënten zijn makkelijker verkrijgbaar dan je misschien denkt. De pittenmix en kokosolie hebben ze bij de Aldi, de noten ook (of op de markt) en geraspte kokos vind je bij de oosterse producten in de supermarkt. Kijk voor de havermout even goed onderin de schappen, daar staan heel goedkope varianten!

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 170 °C, bij een heteluchtoven 15 ° minder. Hak de noten grof en smelt de kokosolie tot hij vloeibaar is in een klein pannetje. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een kom en meng goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier of een bakmatje en verdeel het mengsel hierover.


Bak in totaal 30 minuten, maar schep elke 10 minuten het mengsel goed om. Dit gaat het handigst met een siliconen spatel en de bakplaat even uit de oven. Laat de granola afkoelen op de bakplaat en meng er tenslotte de rozijnen door. Je kan er een flinke pot mee vullen. De granola is ongeveer 2 weken  houdbaar, maar dan is het bij ons al op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten